Art Of Desi

Sculpture Artist

Unieke kunst voor thuis

Als basismateriaal wordt montagedraad, aluminiumfolie, klei en in textielverharder gedrenkt katoen gebruikt, dat na harding niet alleen de vorm bepaalt, maar tevens voor de nodige stijfheid zorgt.

Aanvankelijk waren ze gemaakt van klei en door mijzelf aangekleed.

DB

Hobby

Ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen met het vervaardigen van poppen.

Atelier aan huis

Afhankelijk van vorm, grote en gecompliceerdheid van het geheel kost het creëren van een beeldje

10 tot 20 uur (of soms zelfs aanzienlijk meer).

Time Flies when having fun

Artist at work>>

Na veel vallen en opstaan raakte ik vertrouwd met de mogelijkheden die deze vloeistof bood. In de jaren die volgden heb ik mijzelf verschillende technieken eigen gemaakt en ze steeds verder verfijnd. Geleidelijk evolueerden de poppen tot beeldjes en het hobbyhoekje in de woonkamer heeft plaatsgemaakt voor een volwaardig atelier.

De waardering voor de beeldjes is groot en velen hebben reeds een nieuwe eigenaar gevonden.


Het was een aardige hobby, maar door de kwetsbaarheid van het basismateriaal verloren ze met de regelmaat van de klok een oor of enkele vingers.


Ik zocht daarom naar een ander procedé en zo’n 12 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met de milieuvriendelijke en niet giftige textielverharder.

Ieder beeldje is qua grootte, vorm en kleur verschillend en daarmee dus een uniek exemplaar.

Er worden materialen gevonden in de natuur gebruikt, zoals takjes, boomschors, steentjes, bladeren e.d. Deze worden ook met de uitstekend hechtende textiel verharder worden bestreken en zodoende een geheel vormen.

De gewenste kleuren worden opgebracht met acrylverf, waarna het geheel wordt afgewerkt met vernis.

Als voet dient een (natuur-)steen of een blok hardhout, waarin een stevige metalen pen is bevestigd, waaromheen het beeldje wordt opgebouwd.